Unije, 17. lipnja 2021.

ANGAŽIRANI ZALJUBLJENICI U UNIJE POKRENULI REDOVITI CJELOLJETNI FESTIVAL

Prva događanja festivala Sunset Unije započinju već 19. lipnja

Zanima vas gledanje filmova na najljepšem platnu-u-plićaku na svijetu? Želite dehidrirati hodajući po 14. otoku po veličinu u Hrvatskoj na kojem nema ni kvadrat hlada? Zanimaju vas obnovljivi izvori energije i načini kako mali otoci mogu postati energetski samoodrživi? Nedostaje vam ljetnih programa za najmlađe kako bi aktivno proveli ferije, zabavili se i nešto naučili? Niti u najtoplijem periodu godine ne odustajete od sportske rekreacije?

Sve to, i mnogo više od navedenog, ponudit će ovogodišnje, ujedno i prvo izdanje Sunset Unije (raznolikog) Festivala – SU(r)F-a koji započinje otvaranjem 19. lipnja, a trajat će sve do 4. rujna. Jedno od 27 prošlogodišnjih susjedstava projekta Europske prijestolnice kulture „Rijeka2020“ lani je, u inicijativi udruge Riba Ribi, obilježavajući Praznik u čast vjetru realiziralo festival puštanja zmajeva te proslavilo Dan iseljenika, nadajući se i nekom budućem Danu useljenika.

Ovoga ljeta Unijani rade iskorak, organizirajući cijeli niz festivala. SU(r)F je kreativni proizvod otočana, za otočane, nastojanje da se kreativnost, entuzijazam i potencijal zajednice otoka Unije pretvori u cjeloviti projekt, otvoren za sve zainteresirane koji žele ponuditi određeni program ili ideju, a koordiniran na način da omogući bogata i kontinuirana zbivanja za otočane i njihove goste.

Ovaj festival umjetnosti, kulture, ekologije, tehnologije i športa na otoku Unije okupit će lokalnu zajednicu, turiste, entuzijaste, umjetničke amatere i profesionalce, sportaše i avanturiste, u prirodnoj izolaciji otoka Unije, sa sadržajima kao što su praktične i teorijske radionice, seminari, ekološke akcije i edukacije, revijalna sportska natjecanja i slušaonice, te višednevni programi poput filmskog i glazbenog festivala. Radi se zapravo o “festivalima-u-festivalu” te sve zainteresirane na Unijama ovog ljeta dočekuju: Sunset Unije Festival ekologije, Film festival, Olimpijski festival, Umjetnički i Društveni Festival.

 

Festival započinje ovu subotu, svečanim otvorenjem u 21:00 sat na rivi, a sve informacije o programskim aktivnostima nalaze se na službenim stranicama Festivala www.sunsetunije.com.

 

Otočani i zaljubljenici u „mikro-kozmos zvan Unije“ ovoga će ljeta uz „sunce i more“ moći  uživati u pregršt zabavnih sadržaja za sve uzraste, a za što se pobrinula udruga Riba Ribi kao organizator, uz podršku brojnih partnera, suradnika, sponzora i donatora te uz nastojanje da ovogodišnji festival postane tradicionalan, obogaćujući iz godine u godinu, od ljeta do ljeta, ponudu kulturnih, ekoloških, sportskih i drugih događanja na otoku Unije.

Više informacija:

Mail: [email protected]

Mob: 091 669 0267 (Koraljka Haberle, RibaRibi, direktorica festivala)

PRILOG – OKVIRNI PROGRAM DOGAĐANJA

 

19.6. – Otvaranje festivala

 

EKOLOGIJA

22.6. • 15.7. • 19.8. • 4.9. – Radne akcije

  1. – 15.7. – Ekološki seminar

 

UMJETNOST

  1. – 26.6 – NIArt noćne pješačke ture

28.6. • 5.7. • 12.7. – NIArt dnevne pješačke ture

7.7. – Radionica lucidnog sna

23.6. • 30.6. • 7.7. • 14.7 – Pričanje priča

17.7. – 27.7. • 14.8. – 25.8. – Izložba Uniske ženidbe

25.7. – 1.8. – Izložba The five elements

 

SPORT

  1. – 31.7. – Unijska olimpijada: odbojka i surfanje

 

FILMSKI FESTIVAL

  1. – 13.8. – Filmska radionica
  2. – 22.8. – Filmovi na plaži

 

DRUŠTVENE AKTIVNOSTI

Svake nedjelje – Škola Rubikove kocke

  1. – 6.8. – Radionica nenasilne komunikacije
  2. – 6.8. – Proslava dana Pobjede i domovinske zahvalnosti

 

Informacije o programima i vremenu održavanja pojedinih aktivnosti bit će redovito objavljivane na www.sunsetunije.com i na Facebook stranici Sunset Unije Festival.