Unije su prošloga tjedna imale svoju mini-olimpijadu. SUrF turnir u odbojci okupio je 8 timova, s ekipama 4 protiv 4 igrača, različitih uzrasta. U višednevnoj Školi surfanja svi zainteresirani mogli su savladati prve korake u jahanju na valovima. Usprkos još jednom toplinskom valu, odbojkaški teren vrvio je natjecateljima i navijanjem, a proglašene su i dvije najbolje ekipe. U neposrednoj blizini odbojkaškog terena, oni skloniji  individualnim sportovima svakoga su jutra uz vodstvo stručnog trenera stjecali prva iskustva u surfanju.

Nakon festivala sporta na Unijama, ovaj će tjedan obilježiti ponajprije različita umjetnička događanja, no kako Unijane još uvijek drži sportski duh, bit će organizirana i jedna atletska utrka, a oni najmlađi željni natjecanja imat će priliku okušati se na utrci SUP-ova, ili pak unijskoj alki…

Ponedjeljak je na Unijama započeo večernjim koncertom kćeri i mame Šteter (dvije flaute i gajde). Utorak je organizirano tradicionalno događanje za sve filmofile, Filmske projekcije „u divljini“, a srijedu u isto vrijeme čitat će se priče za laku noć najmlađima na Janijevoj plaži. U srijedu se nastavlja i glazbeni dio programa koncertom gitariste Borne Brkića u 21.00h za proslavu rođendana plažabara BaraBar.

 

Tjedan sporta na Unijama - odbojka